Târgu Jiu: Bani pentru proiectarea a trei pasaje pietonale subterane

Lucrările pentru cele două bazine de înot din municipiul Târgu Jiu vor demara în primăvară. Este vorba despre un bazin în aer liber şi unul acoperit. Edilul Marcel Romanescu a ţinut ca obiective să fie corelate, deşi fondurile provin din surse separate de finanţare. Astfel, pentru zona de evacuare a ambelor bazine va fi găsită o soluţie comună.

În spatele stadionului municipal, vor fi două bazine: unul acoperit, realizat prin contribuţia Companiei Naţionale de Investiţii, şi unul descoperit, pe vechiul amplasament al ştrandului din acel complex, realizat din bugetul primăriei”, a precizat edilul.

Investiţia CNI se ridică la 2 milioane de euro.

Un proiect mai amplu, de aproximativ 15 milioane de euro, ar putea demara tot în 2021. Este vorba despre cele trei pasaje subterane care se vor construi în municipiu. Autorităţile locale vor să atragă fonduri europene pentru această investiţie.

Am primit o anumită sumă pentru realizarea proiectării şi studilor  de fezabilitate pentru cele trei pasaje subterane: Piaţa Mare, Parângu şi Tudor Vladimirescu. Va fi un circuit de pasaje subterane pentru pietoni, ce va inlcude şi anumite galerii comerciale şi de artă”, a mai spus edilul.

Pentru fiecare pasaj vor fi alocate 5 milioane de euro.