Târgu Jiu: Cetățenii nu îi mai vor între blocuri: Amendați pentru consum de alcool în loc public

 

Poliția Locală transmite că monitorizează frecvent cartierele din municipiul Târgu Jiu, acțiuni ce vizează descurajarea faptelor antisociale, și roagă cetățenii să sesizeze, în continuare, situațiile în care sunt deranjați de comportamentul și acțiunile altor persoane.
În această seară (miercuri, n.red.), în jurul orei 21:00, trei bărbați au fost sancționați contravențional pentru consum de băuturi alcoolice pe strada 1 Decembrie 1918.
Legea nr. 61 din 1991 interzice consumul de băuturi alcoolice în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane și terenuri sportive, instituții culturale, săli de spectacole, instituții sau unități economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări sau gări. Sunt exceptate localurile de alimentație publică și turism, cum sunt: restaurante, baruri și discoteci.
Nerespectarea acestor prevederi se sancționează contravențional cu amendă de la 100 la 500 lei.
Scopul activităților desfășurate nu este acela de a-i amenda pe cetățeni, ci de a menține un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Târgu Jiu.
De asemenea, vă reamintim că ne puteți sesiza la numărul de telefon 0253.225.434, ori de câte ori aveți nevoie de noi”, au precizat reprezentanții entității municipale. 

IMAGINI: