Târgu Jiu: Crește câini lângă blocuri. Poliția Animalelor nu poate face mai nimic. Romanescu: Este inadmisibil!

Un padoc amenajat într-un fost depozit din zona Aleea Plopilor din municipiul Târgu Jiu creează multe neplăceri cetățenilor din cartierul respectiv.

Zeci de câini de rasă sunt adăpostiți acolo, dar proprietarul nu renunță la patrupede, chiar dacă a primit nenumărate amenzi de la Poliția Locală.

Primarul orașului, Marcel Romanescu, spune că există un vid legislativ, care nu permite, momentan, rezolvarea situației. Edilul declară că nu vede utilitatea Poliției Animalelor, din moment ce reprezentanții acestei instituții par a avea mâinile legate când apar astfel de situații.

A fost înființată o instituție la nivelul Poliției Naționale – Poliția Animalelor. Este inadmisibil să angajezi personal, iar acest personal, angajat într-o structură națională, în subordinea Ministerului de Interne, de fiecare dată când vine la întâlniri, să spună că nu are niciun fel de competență. Erau două variante: ori nu o mai înființai și dădeai atribuții către autoritățile care deja existau, DSP, DSV, Poliție Națională, înăspreai cumva modalitatea de a sancționa astfel de derapaje, ori, dacă ai înființat Poliția Animalelor, dă-le cu adevărat competențele și atribuțiile necesare, în așa fel încât în situații de genul acesta să poată interveni de îndată. Constatăm cu toții că există un vid legislativ și, deși ai patru instituții care se ocupă de protecția cetățeanului, poate și de protecția animalelor, totuși nimeni nu poate să ia nicio măsură”, a precizat edilul.

Câinii trăiesc în padocul respectiv de câțiva ani, spre indignarea cetățenilor din zonă, care au reclamat zgomotul și mirosul neplăcut.