Târgu Jiu: Două companii din București, oferte pentru modernizarea sistemului public de transport

Două companii din București au depus oferte prin care se angajează să modernizeze sistemul public de transport din Târgu Jiu, a anunțat primarul orașului, Marcel Romanescu.

Cu termen de finalizare 2023, municipalitatea vrea ca un amplu proiect în valoare de 12 milioane de euro, fonduri europene, să fie concretizat, iar sistemul de transport public din oraș, cu tot ce înseamnă el, să fie reabilitat în totalitate.

Parcul auto de la Transloc, în 2023, va fi complet modernizat. Pe de o parte, prin cele 35 de noi trolee, schimbarea în totalitate a bazei de la Transloc, plus, și aici apare o altă informație foarte bună pentru municipalitatea târgujiană, pentru că vedem foarte multe eșecuri la licitații, inclusiv reabilitarea sistemului de transport din municipiul Târgu Jiu.

Tot un proiect cu finanțare europeană.

Au fost deja depuse două oferte pentru această reabilitare, de la două companii foarte mari din București. A trecut perioada de depunere, în momentul de față nu se mai pot depune. Pe data de 11 s-a finalizat, a fost termenul maxim, urmează acum evaluarea acelor proiecte.

Vorbim despre o lucrare de 12 milioane de euro, iar evaluarea trebuie făcută foarte atent. Mai ales că putem să ne așteptăm la contestații ulterioare și nu ne mai dorim să amânăm acest termen, pentru că, așa cum spuneam permanent, deadline-ul nostru este 31 decembrie 2023.

Sper ca până la sfârșitul acestui an, în luna decembrie, să fie desemnat câștigătorul și să putem semna contractul”, a declarat Romanescu.