Târgu Jiu: În primăvară se semnează contractele cu constructorii pentru zona de agrement din Narciselor

Primăria municipiului Târgu Jiu a obţinut finanţare europeană pentru un parc de peste 11 hectare. Investiţia se va materializa până în 2022, pe terenul fostei unități militare. Noua zonă va avea inclusiv piste pentru biciclete, şi poate găzdui 100 de opere realizate în taberele de sculptura. Bineînţeles, nu vor lipsi arborii, arbuştii, florile şi gazonul. Proiectul va beneficia de 4 milioane de euro.

Dotările propuse pentru acest proiect sunt amfiteatru în aer liber, punct infoturistic, centru de închiriere biciclete, grupuri sanitare, mobilier urban, loc de joacă cu echipamente specifice, bănci, coşuri de gunoi şi cişmele, sistem de iluminat, sistem de irigaţii pentru spaţiile verzi, locuri de amplasare a grupurilor statuare existente în patrimoniul cultural al municipiului Târgu Jiu”, a precizat edilul Marcel Romanescu.

Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu, a declarat că în primăvară vor fi semnate contractele cu constructorii pentru toate investițiile cu finanțare europeană.

Toate proiectele pentru care contractele de finanţare au fost semnate de către primarul municipiului, la ora actuală se găsesc în diferite etape. În primăvară vom avea contractele semnate cu constructorii. Sunt proiecte majore”, a spus reprezentantul municipalităţii.

La grădiniţele Mihai Eminescu şi Nr. 8 s-au demarat licitaţiile, iluminatul public se găseşte în procedura respectivă, iar proiectul cu troleibuzele este următorul pe listă.