Târgu Jiu, incendiul văzut din cârciumă și pompierii. O țară întreagă comentează isprava gorjenilor

Relatarea pompierilor militari gorjeni ce priveşte un apel la 112, prin care se anunţa un incendiu pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu din Târgu Jiu, a devenit de notorietate națională. Reprezentanții ISU au povestit cum joi seara s-a semnalat un incendiu în municipiu și chiar dacă apelul s-a întrerupt, iar datele nu erau suficiente, nu puteau sta cu mâinile în sân la o asemenea sesizare. Surpriză, în drum spre intervenție nu au observat nici urmă de fum sau alte indicii ale unui foc, situație în care au abordat doi cetățeni.

”Surpriza a fost că pe bulevard nu se vedea fum, nu se vedeau flăcări, nici urmă de incendiu. În zadar dispecerul încerca să contacteze apelantul pentru că nu mai răspundea nimeni. Echipajele se opresc lângă doi trecători care se deplasau agale și puțin legănat! Altă surpriză: unul dintre ei era apelantul! Nu le vom da numele, așa că o să le zicem fictiv Celentano și Firicel!

Unul dintre colegii noștri: – Să trăiți! Ați văzut cumva un incendiu pe strada asta?

Celentano: – Normal! E mai în spate! Că eu am sunat la pompieri!

Colegul nostru: – Ne puteți indica exact locul, pentru că nu se vede nimic?

Celentano: – Păi noi eram la cârciumă și de la masă am văzut că ardea o casă!

Firicel: – Așa e, domn’ șef! L-am văzut amândoi!

Între timp, au ajuns și colegii polițiști. Celentano și Firicel sunt urcați în mașina de poliție și cu toții au plecat la cârciuma de unde se vedea incendiul.

Reconstituire:

Se așează Celentano și Firicel la masă, exact în aceeași poziție în care văzuseră incendiul! Cum seara era plină de surprize, iată o altă surpriză: incendiul nu se mai vedea!

Pe pricipiul <<Bă, ești prost?>>, <<Bă, ești nebun?>>, Celentano și Firicel se uitau mirați unul la altul. (…) Acum Celentano și Firicel trebuiau să o dreagă cumva!

Celentano: – Domn’ șef, poate s-a stins!

Firicel: – Așa e, domn’ șef! Poate s-a stins! Că noi am sunat la pompieri și am plecat!”, au relatat, pe pagina de facebook a ISU Gorj, pompierii.

Pentru că s-a abuzat de numărul unic 112, s-a aplicat o sancțiune contravențională. Isprava celor doi, datorită comunicatorilor ISU Gorj, a făcut înconjurul României, presa națională relatând trăznaia cetățenilor din Târgu Jiu care au văzut incendiul din cârciumă.