Târgu Jiu: Începe reabilitarea Parcului ”Tudor Vladimirescu”. Au demarat lucrările și la modernizarea rețelei de transport public

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat, miercuri, că patru societăţi se ocupă de modernizarea rețelei care susține transportul public din municipiu.

Cât timp investiţia este în derulare, troleibuzele vor fi înlocuite de autobuze.

Societatea care asigură firul de cupru a făcut achiziţia pentru că întreaga reţea va fi modificată. În perioada imediat următoare îl transportă spre Târgu Jiu pentru a putea să-l instaleze pe stâlpi. Reabilitarea întregii reţele de transport va începe din Zona Bârseşti, Calea Severinului. Odată cu intrarea pe acea zonă, reţelele de transport nu vor mai putea fi folosite şi vom intra cu autobuze”, a precizat, la Radio Infinit, primarul.

Romanescu a adăugat că la jumătatea lunii vor începe şi lucrările de reabilitare la şase parcuri din municipiu.

Banii vin de la bugetul local şi numai pentru Parcul “Tudor Vladimirescu” a fost alocată suma de 1,7 milioane de lei. Şantiere vor fi organizate şi în parcurile de la Olari, zona Gării, Griviţa, Mioriţei şi Săvineşti. Parcurile de la Lido şi Debarcader vor intra în reabilitare la anul, iar autorităţile locale îşi doresc ca până în 2024 să fie rabilitate toate parcurile din municipiu.