Târgu Jiu: Investiție de 12 milioane de euro. S-a semnat contractul ce vizează modernizarea infrastructurii transportului în comun

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat, miercuri, semnarea contractului ce vizează modernizarea infrastructurii de transport în comun din municipiu, o investiție majoră în valoare de 12 milioane de euro.

Am semnat, astăzi, contractul pentru modernizarea infrastructurii de transport în comun de la Târgu Jiu, alături de reprezentantul societății UTI, cea care a câștigat licitația, domnul Nicolae Ivan.
În cifre, această investiție înseamnă 12 milioane de euro din fonduri europene pe care noi îi aducem aici, 27 de kilometri de fir de contact, 700 de metri de rețea nouă pe tronsonul Agriculturii – Mall, 186 de stâlpi înlocuiți, 40 de stații moderne, dotate cu echipamente de ultimă generație, 2 stații de redresare reabilitate și o stație de redresare nouă.
Mă bucură faptul că se lucrează cu o societate serioasă, cu care am mai colaborat și care mereu a finalizat lucrările înainte de termen.
Așa cum am mai spus, această investiție este complementară achiziționării a încă 15 troleibuze, ambele contracte fiind componente ale celui de-al doilea proiect cu finanțare europeană pe mobilitate urbană la Târgu Jiu.
La sfârșitul anului 2023, municipiul nostru va avea un sistem de transport în comun cu adevărat modern, cu o flota de 35 de troleibuze noi.
Mulțumesc echipei care a muncit mult la implementarea acestui proiect deosebit de important!”, a transmis edilul.