Târgu Jiu: Licitație pentru proiectarea a trei pasaje subterane pe strada Unirii

 

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, anunță organizarea licitației pentru proiectarea a trei pasaje subterane pe strada Unirii din municipiu.

Am intrat în faza de licitație pentru proiectarea celor trei pasaje. Avem finanțarea asigurată din fonduri europene pentru acestea, ca de altfel și pentru proiectarea reabilitării Parcului Central și a Aleii Scaunelor. Suma prevăzută în acest sens este de 2,5 milioane lei, cu precizarea că faza de execuție va fi prioritară în ceea ce privește finanțarea.
Cele trei pasaje vor fi amenajate în intersecțiile de la Piata Centrală (3185 mp cu 4 căi de acces), Parângul (1110 mp cu 3 căi de acces) și din zona Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” (1405 mp cu 4 căi de acces).
Toate vor fi dotate cu scări și lifturi, spații socioculturale (librărie, cafenele), spații comerciale și de presă, iar în centrul fiecărui pasaj va fi construit un luminator, spațiul de sub el fiind destinat evenimentelor culturale sau comerciale.
Proiectele vor fi finalizate până la sfârșitul lunii octombrie, urmând demersurile necesare pentru faza de execuție”, a transmis edilul.