Târgu Jiu: Măsuri suplimentare pentru deszăpezirea orașului

Meteorologii au anunțat schimbarea vremii, cu posibile precipitații sub formă de ninsoare, iar autoritățile din Târgu Jiu răspund cu asigurarea că iarna este așteptată cu măsuri bine puse la punct. Primarul municipiului, Marcel Romanescu, a spus că anul acesta muncipalitatea va benificia și de serviciile unor firme private, acestea urmând să completeze actvitatea societății primăriei, Edilitara. S-a luat această decizie în încercarea de a anula neajunsurile de anul trecut, când, chiar dacă nu s-a pus problema unui blocaj al orașului, au existat momente și zone în care deszăpezirea nu a fost efectuată la parametri optimi. Firmele particulare vor fi plătite 8 ore din 24, în vreme ce Edilitara va taxa 24/24.

”De data aceasta, licitațiile s-au făcut la timp, cred că s-au făcut acum o lună de zile. Este și societatea Edilitara, dar sunt și prestatori care vor lucra în aceste luni de iarnă. Am solicitat ca în perioada următoare, având în vedere și evenimentele de anul trecut, să aibă utilaje de dimensiuni mai mici, pe care să le poată folosi în cartiere mult mai eficient. O parte dintre utilajele Edilitara nu mai pot fi folosite, mai ales în condițiile actuale, și de aceea s-a preferat o astfel de soluție. Dacă la Edilitara plătești această activitate 24/24, pentru că sunt salariații municipalității, la societățile respective plătești doar 8 ore pe zi. Asta am impus în caietul de sarcini și asta s-a realizat”, a precizat primarul Romanescu.

Edilul a făcut un apel la populuație să sprijine activitatea municipalității, reamintind că parcarea dezordonată îngreunează sau chiar blochează intervenția utilajelor. De asemenea, Romanescu a subliniat că este și datoria cetățenilor și a deținătorilor de spații comerciale să participe la înlăturarea zăpezii.