Târgu Jiu: Nopți de incendii și panică! Un piroman terorizează locatarii unui bloc. Oamenii se trezesc cu flăcări pe uși

 Luni de zile de incertitudini și temeri pentru locatarii unui bloc de garsoniere, situat pe strada Griviței din Târgu Jiu. Un individ venit de nicăieri și neștiut de nimeni apare și incendiază. În aprilie a fost primul foc. De atunci, noaptea, te poți aștepta la orice. Au fost câteva uși de la locuințe, a urmat o mașină, după care, duminică dimineața, în jurul orelor 4:00, a dat foc ușilor de la intrarea pe palier. Poliția a intrat pe fir, la fața locului a fost prezentă ”criminalistica”, dar și ”judiciarul”. Deocamdată, individul rămâne necunoscut și, doar, imortalizat de o cameră de o supraveghere.

Totul a început prin aprilie, când priomanul a incendiat prima ușă. A repetat gestul, iar un păgubit a căutat să se protejeze montând o cameră de supraveghere la ieșierea din locuință, chiar deasupra ușii. Demers inutil, necunoscutul pus pe rele și-a făcut din nou aparița și a pus încă o dată foc. Camera video a înregistrat secundă cu secundă și pe imagini se observă cum un individ cu glugă pe cap vine cu o cutie în brațe, în care îndeasă oferte ale unor centre comerciale găsite pe la uși, aruncă un soi de combustibil și o aprinde. Poartă aceleași haine. Intenționat sau nu. După ce și-a făcut de cap prin bloc, a urmat un autoturism din parcare. Focul a fost pus după rețeta deja clasică: o cutie plasată pe vehicul și aprinsă. Duminică dimineața, în jurul orelor 4:00, un pensionar, fost militar, a observat cum flăcările cuprinseseră ușile de la intrare pe palier. Contoarele de gaze se află la doar câteva zeci de centimetri, iar dacă flăcările s-ar fi propagat putea să aibă loc o adevărată nenorocire. Pensionarul statea efectiv la pândă, asta după ce în urmă cu o săptâmână răufăcătorul s-a ”ocupat” și de ușa lui. ”Nu îmi dau seamă ce-l determină să facă asemenea gesturi. E mai bine să-l găsească polițiștii, nu știu cum ar scăpa de oameni, odată prins asupra faptei”, ne-a spus păgubitul. Din ce spun locatarii imobilului, necunoscutul apare în două înregistrări. În una dintre ele i se vede fața. În cealălaltă, doar silueta unui bărbat slăbuț, cu o înălțime apreciată undeva la 1,75 metri. Polițiștii au demarat o anchetă și locatarii speră ca individul să fie oprit. Oamenii legii sunt așteptați să identifice piromanul și, totodată, să lămurească și motivele care l-au determinat să acționeze numai în acest bloc.

Galerie foto:

 

Articolul precedentFC U Craiova joacă, marți, la Rovinari, cu Jiul din localitate
Articolul următorDilemă: Cine plătește 20 de miliarde? Romanescu spune că nu achită cu banii cetățenilor