Târgu Jiu: Nu a fost minciună! Începe reabilitarea centrului pietonal. Banii vin de la CNI, în urma demersurilor Primăriei Târgu Jiu

O parte dintre materialele necesare reabilitării și reamenajării centrului pietonal din Târgu Jiu au ajuns deja. Se așteaptă ordinul de începere a lucrurilor și va demara concretizarea proiectului. Foarte important, fondurile necesare au fost obținute de Primăria Târgu Jiu de la Compania Națională de Investiții.

 

A venit piatra cubică pentru reabilitarea centrului pietonal. În așteptarea ordinului de începere a lucrărilor, a fost depus materialul în zona centrală.
Pentru a evita speculațiile, trebuie precizat de la bun început că centrul nu va fi spart și nici nu se va bloca traficul pietonal. Piatra din andezit va fi lipită cu un adeziv direct pe suprafața de beton amprentat.
Piatra naturală va oferi un aspect mult mai plăcut zonei centrale, iar investiția se ridică la valoarea de 6 milioane de euro (30 de milioane de lei), fonduri obținute de noi de la Compania Națională de Investiții.
Se va interveni pe suprafața de 33.000 de metri pătrați. Spațiile verzi vor fi reamenajate, iar stâlpii de iluminat vor fi schimbați.
Se reconfigurează și amfiteatrul, iar fântânile arteziene vor fi modificate complet, propunerea noastră fiind deschiderea spațiului, un aspect cât mai natural și zone verzi foarte bine îngrijite”, a precizat primarul Marcel Romanescu. 
Articolul precedentElena Udrea a scăpat de dosarul Hidroelectrica
Articolul următorDeputat, după ce PNL Gorj a promis redeschiderea Carierei Seciurile: O mârșăvie! Suntem nebuni la cap. Le dăm false speranțe oamenilor