Târgu Jiu: O nou ediție a Festivalului ”Memorial Liviu Dafinescu”. Participă 25 de ansambluri folclorice

O nouă ediție a Festivalului Jocului și Portului Popular pentru copii și tineret ,,Memorial Liviu Dafinescu” va debuta vineri, 26 aprilie.

Manifestările vor fi deschise cu un spectacol la amfiteatrul din centrul pietonal, acolo unde vor urca pe scenă, printre alții, Maria Loga, Ion Ghițulescu, Natalia Gorjani, Victorița Lăcătușu, Ileana Lăceam și Ion Drăgan.

Sâmbătă, Doina Gorjului și peste 600 de tineri

Un spectacol extraordinar susținut de Ansamblul Artistic Profesionist <<Doina Gorjului>> va avea loc în amfiteatrul din centrul municipiului Târgu Jiu. Sâmbătă, 27 aprilie 2024, de la ora 11.00, se va desfășura faza finală a Festivalului la care participă peste 600 de tineri reuniți în 25 de ansambluri din Gorj.
Invitați în spectacol: Ansamblul Juniorii <<Doina Gorjului>>, Ansamblul Folcloric <<Mugurelul>> al Primăriei Municipiului Câmpia Turzii, Călușarii Sârbii – Măgura, județul Olt, Ansamblul Folcloric <<Nedeia>> al Casei de Cultură și Primăriei Orașului Novaci.
Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist <<Doina Gorjului>>, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Școala Populară de Arte <<Constantin Brâncuși>> Târgu Jiu, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Asociația Culturală <<Liviu Dafinescu>>, Palatul Copiilor Târgu Jiu.
Vă așteptăm așadar în centrul municipiului Târgu Jiu, timp de două zile, pentru a vedea unele din cele mai frumoase dansuri și obiceiuri populare din Oltenia”, au transmis organizatorii.

AFIȘ:

Articolul precedentPrimăria a obținut acceptul de a deschide Târgul Litovoi pentru comercializarea mieilor
Articolul următorGîlcă, înainte de jocul cu CFR: Trebuie să fim concentrați, va fi greu. Vreau locul doi