Târgu Jiu: O parcare neregulamentară îl poate trimite la închisoare

O parcare neregulamentară l-a dat de gol că nu deține permis de conducere. Un bărbat din Târgu Jiu, Gorj, este cercetat penal după ce ar fi condus un autoturism deși avea permisul de conducere anulat.

 

La data de 8 februarie 2024, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Gorj s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În fapt, la data de 26 ianuarie a.c., un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Târgu Jiu, a fost sancționat contravențional de lucrători ai Poliției Locale Târgu Jiu, pentru nerespectarea prevederilor legale privind oprirea/staționarea autoturismului. În urma verificării valabilității permisului de conducere, acesta figura în poziția <<Anulat>> în urma săvârșirii unei infracțiuni pe linie rutieră de la data de 24 octombrie 2022. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a transmis IPJ Gorj.

Potrivit Legii 286/2009, Art.35 (2) ”Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Articolul precedentGorj: Firmă amendată cu 40.000 de lei de Garda de Mediu
Articolul următor”Bocarp”: Românii au creat capra cu gust de vită