Târgu Jiu: Oameni de afaceri reținuți de polițiști

Doi oameni de afaceri din Târgu Jiu au fost reținuți 24 de ore, miercuri, pentru audieri, în urma perchezițiilor desfășurate în dimineața aceleiași zile, informează surse. Potrivit acestora, șefii de la NCR Reciclare Bălești, Ion Rădulescu, director general, și Gabriel Rădulescu, fiul său, sunt cercetați pentru nereguli în utilizarea unor sume din Fondul de Mediu.

Reamintim, miercuri dimineața, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Gorj – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au efectuat 27 de percheziții domiciliare, în județele Gorj, Giurgiu, Timiș, Alba, Suceava, Neamț, Iași, Olt, Dolj, Sibiu și municipiul București, în vederea documentării activității infracționale a unor agenți economici și persoane fizice, care desfășoară activități de colectare și reciclare de deșeuri.

ACTUALIZARE

Comunicat IPJ Gorj:

 

La data de 18 mai a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj –  Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au  efectuat 27 de percheziții domiciliare, în județele Gorj, Giurgiu, Timiș, Alba, Suceava, Neamț, Iași, Olt, Dolj, Sibiu și municipiul București, în vederea documentării activității infracționale a unor agenți economici și persoane fizice, care desfășoară activități de colectare și reciclare de deșeuri.

 

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate și a materialului probator administrat în cauză, s-a procedat la reținerea pentru 24 de ore și introducerea în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, a unui bărbat de 43 de ani, din municipiul București și a unui tânăr de 25 de ani, domiciliat în comuna Bălești, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, spălarea banilor și folosirea creditului societății comerciale cu rea credință, urmând  fi prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu propuneri legale.

 

Pentru recuperarea prejudiciului, s-a instituit măsura sechestrului judiciar pe mai multe bunuri mobile și imobile, aparținând suspecților, până la concurența prejudiciului estimat.

 

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciilor de Acțiuni Speciale și Serviciilor de Investigare a Criminalității Econimice din țară, unde au fost efectuate activități pentru documentarea întregii activități infracționale.

 

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție

Articolul precedentTârgu Jiu: Femeie rănită! Accident rutier semnalat de cadrele medicale de la UPU
Articolul următorAmenzi uriașe pentru cei care vor încerca ”să facă bani” voucherele pentru alimente