Un parc fotovoltaic pe o suprafață de 7 hectare va fi amenajat în zona Ciocârlău din Târgu Jiu. Obiectivul ar urma să asigure consumul public de energie electrică în municipiu. Autoritățile publice locale cheltuie aproape 6 milioane de lei, în fiecare an, pentru iluminatul public, banii care vor fi amortizați de producerea energiei verde.
“Avem identificate 7 ha de teren, pe care le amenajăm pentru un parc fotovoltaic care să ne asigure consumul de energie pe municipiul Târgu Jiu. Legislația ne permite ca, inclusiv la clădirile primăriei și unităților de învățământ, să acoperim costurile prin producerea de energie verde, prin panouri fotovoltaice. Acolo beneficiem și de un transformator, iar racordarea se poate face foarte ușor”, a explicat primarul Marcel Romanescu pentru Radio Infinit.
Pe de altă parte, după consultări cu cetățenii, s-a renunțat la construirea unei stații de sortare, în aceeași zonă. Edilul dorește ca obiectivul să fie aproape de oraș, pentru ca locuitorii municipiului să plătească taxe mai mici.
“La nivelul fiecărui județ, trebuie realizată o stație de sortare a gunoiului menajer, cumva este o obligație a Consiliului Județean, însă, ținând cont de faptul că groapa de gunoi este pe raza municipiului Târgu Jiu, am încercat să găsim o soluție undeva în apropierea gropii de gunoi. După o consultare cu oamenii din zona Ciocârlău, pentru că așa era normal, văzând faptul că nu erau interesați, am luat hotărârea de a sista procedura de demarare a investiției. Voi avea o discuție cu domnul Cosmin Popescu (n.r. – președintele Consiliului Județean Gorj) pentru identificarea unei alte suprafețe de teren. Încercăm să găsim o zonă în apropierea municipiului Târgu Jiu, nu neapărat pe raza municipiului. Această stație trebuie făcută. Riscul cel mai mare este să rămânem la un moment dat fără groapă de gunoi, pentru că gunoiul care merge la Slobozia nu este sortat și legislația europeană ne obligă să facem acest lucru”, a precizat Romanescu.