Târgu Jiu: Parcul de pe Insuliță se transformă. Iluminat modern și alei reabilitate

Municipalitatea târgujiană a modernizat rețeaua de iluminat din parcul de pe Insuliță, investiție ce va fi urmată de refacerea aleilor, într-un proiect ce vizează transformarea locului în unul ospitalier și relaxant.

Parcul Central nu a fost uitat, după un proces anevoios ce a presupus documentații și implicare, autoritatea locală din Târgu Jiu reușind să obțină fondurile pentru proiectare. Odată depășită această etapă, urmează realizarea proiectului în sine și, cel mai important hop, finanțarea și găsirea unui constructor capabil să se ocupe de un așa obiectiv

 

Este un proiect finanțat de la bugetul local și care a constat în montarea a 51 de stâlpi cu peste 70 de corpuri de iluminat moderne pe bază de led, dar și a 34 de proiectoare. De asemenea, a fost refăcută întreaga rețea de alimentare cu electricitate.
Investiția era necesară având în vedere că vechiul sistem de iluminat era depășit și a cedat.
Urmează și refacerea aleilor, insulița urmând să capete o nouă înfățișare.
Totodată, vă reamintesc faptul că întregul parc municipal va fi reamenajat cu bani europeni. A fost deja aprobată suma necesară pentru proiectare”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

Foto: