Târgu Jiu: Percheziții în Meteor. La ora șase, polițiștii le-au bătut în geam

Polițiști și jandarmi au descins, miercuri dimineața, la ora 6:00, pe strada Merilor din cartierul Meteor din municipiul Târgu Jiu. Vizați, administratorii unei societăți de reciclare a deșeurilor cu punct de lucru în Bălești.

Aceștia sunt foarte cunoscuți în comunitate ca persoane foarte potente financiar.

Poliția Gorj a informat în pe aceeași speță au avut loc 27 de percheziții domiciliare, în mai multe județe ale țării.

 

În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Gorj – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, efectuează 27 de percheziții domiciliare, în județele Gorj, Giurgiu, Timiș, Alba, Suceava, Neamț, Iași, Olt, Dolj, Sibiu și municipiul București, în vederea documentarii activității infracționale a unor agenți economici și persoane fizice, care desfășoară activități de colectare și reciclare de deșeuri.

Perchezițiile se derulează la sediile și punctele de lucru ale mai multor agenți economici, precum și la domiciliile unor persoane fizice, care, începând cu anul 2017 și până în prezent, ar fi dezvoltat un sistem de fraudare și inducere în eroare a operatorilor implicați în mecanismul de transfer al responsabilității stabilite în sarcina producătorilor de deșeuri din ambalaje, cauzând un prejudiciu de aproximativ 4.700.000 de lei’‘, a transmis IPJ Gorj.

 

FOTO ARHIVĂ