Târgu Jiu: Polițist local, amendat de colegii săi pentru că nu a purtat mască sanitară de protecție

Un polițist local din Târgu Jiu a fost amendat de colegii săi și va răspunde disciplinar după ce nu a purtat mască sanitară de protecție în timp ce se afla într-o unitate de alimentație publică de pe raza municipiului. Sancțiunile vin în urma sesizărilor unui cetățean, de pe rețelele de socializare, ce vizează mai multe aspecte ale comportamentului salariatului Primăriei Târgu Jiu.

Având în vedere imaginile și informațiile apărute în spațiul public în legătură cu un salariat al Poliției Locale Târgu Jiu care a intrat într-o unitate de alimentație publică fără a purta mască, precizăm faptul că polițistul local în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 lei, pentru nepurtarea măștii într-un spațiu închis, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.
De asemenea, conducerea instituției a dispus cercetarea administrativă a acestuia, în conformitate cu prevederile Regulamentului Intern, precum și ale Codului de Etică și Conduită Profesională, aprobate la nivelul instituției.
Facem precizarea că Poliția Locală Târgu Jiu nu încurajează un astfel de comportament, iar faptele de acest gen nu sunt tolerate și vor fi aspru sancționate”, a transmis Poliția Locală Târgu Jiu.