Târgu Jiu: Proiect european pentru o nouă sursă de apă

Autoritățile din Târgu Jiu au întocmit și depus un proiect ce vizează obținerea de fonduri europene pentru rezolvarea problemei apei potabile la nivel de municipiu. Cum în toamna aceasta au fost neajunsuri din cauza secetei, puțurile de mare adâncime nefăcând față, se  urmărește realizarea unei conducte noi, prin care Târgu Jiul să se alimenteze cu apă din zona Vâja, barajul Clocotiș. Există o astfel de conductă, dar timpul și nepăsarea au dus la deteriorarea ei, nemaifiind, în prezent, o soluție.

”Dorim o aducțiune în zona Vâja. Este conducta din barajul Clocotiș, pe care întotdeauna l-am ținut rezervă în perioada de secetă. Acum nu mai poate fi folosită pentru că sunt pierderi și trebuie lucrări mari de intervenție. Târgu Jiul se dezvoltă, au  apărut cartiere noi, a crescut și necesarul de apă. Sursa Vâja va fi prioritară pentru noi în momentul în care se va semna contractul de finanțare. Va fi o nouă conductă”, a precizat, la Tele 3, în emisiunea Dilemele Zilei, Marius Ionescu, directorul tehnic din cadrul primăriei Târgu Jiu.

Se speră ca proiectul să fie realizat până la sfârșitul anului 2020, în timp municipiul Târgu Jiu găsind înțelegere la Hidroelectrica pentru un debit și o cotă din sursa respectivă.