Târgu Jiu: Proiectul amenajării zonei centrale așteaptă OK-ul CNI

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, vrea cât mai repede bani de la guvern pentru a da altă faţă centrului municipiului. Edilul îşi doreşte, printre altele, să înlocuiască betonul amprentat cu piatră cubică. Refacerea zonei centrale se ridică la 18 milioane de lei, iar fondurile ar trebui să vină de la C.N.I..

Târgu Jiul are foarte multe proiecte, din păcate nu le putem acoperi pe toate din bugetul local, pentru că vorbim despre proiecte pe care ni le-am dori imediat, cum e centrul municipiului Târgu Jiu. Amenajarea zonei centrale presupune o finanţare de la Compania Naţională de Investiţii în valoare de 18 milioane de lei, pe care ne-o dorim de aici”, spus Romanescu.

Edilul a explicat că a atras aproximativ 200 de milioane de euro, bani europeni şi nu numai, care urmează să fie concretizaţi în proiecte, dar şi-ar dori ca aparatul executiv condus de Florin Cîţu să ajute UAT-urile cu anumite sume.

De la Guvern, avem nevoie de sprijin pentru proiectele imediate. Pe lângă 200 de milioane de euro, care se conturează pentru municipiul Târgu Jiu, ne-ar fi necesari undeva la 2-3 milioane de euro, pe fiecare an, ca să putem echilibra bugetele până la momentul în care punem în aplicare proiectele. Este o perioadă de doi ani de zile, în care suntem puţin descoperiţi”, a precizat primarul.