Târgu Jiu: Reamenajarea Centrului Pietonal intră în linie dreaptă. Primăria a obținut finanțarea investiției

Discuțiile dintre primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, și Cseke Attila, fost ministru al Dezvoltării, pe subiectul reamenajării Centrului Pietonal din municipiu s-au concretizat prin alocarea de 6 milioane de euro, valoarea totală a investiției prin care se va da un nou aspect  zonei zero a orașului.
Un proiect deosebit de frumos intră în linie dreaptă la Târgu Jiu. Este un proiect pentru care echipa de la Primăria Târgu Jiu a depus eforturi deosebite și care a prins contur după vizita fostului ministru al Dezvoltării, Cseke Attila, cu care am avut o întâlnire în anul 2021, chiar aici.
Centrul Pietonal este oglinda orașului și nu acceptăm compromisuri în ceea ce privește amenajarea și modernizarea acestui obiectiv.
6 milioane de euro este valoarea totală a investiției, urmând a se interveni pe suprafața de 33.000 de metri pătrați. Spațiile verzi vor fi reamenajate, iar stâlpii de iluminat vor fi schimbați.
Betonul amprentat va acționa ca o bază, peste care se va aplica un adeziv ce va fixa piatra naturală care va defini centrul orașului.
Transformăm centrul civic într-o zonă superbă, destinată relaxării, plimbării în aer liber.
O asociere de firme – East Coast Construction and Remodeling SRL, Frasinul SRL și K&K Studio de Proiectare SRL – se ocupă de proiectarea și executarea lucrărilor. Reprezentanții acestora fac dese deplasări în teren pentru că își doresc ceea ce ne dorim și noi: implementarea unui proiect perfect pentru orașul nostru”, a precizat primarul Marcel Romanescu.