Târgu Jiu: Spectacol lângă Insuliță! Corcodelul mare încântă prin dansul caracteristic

Fotograful Cristi Nicolae Caval a reușit alte fotografii de excepție în care surprinde noi secvențe din viața ”tinerei delte” din apropierea Insuliței din Târgu Jiu. De data aceasta, maestrul ne prezintă corcodelul mare în perioada ritualului de împerechere.

 

Dacă mergeți pe Insulița Târgu Jiu în perioada aceasta, sunt șanse mari să întâlniți corcodelul mare. Un spectacol să stai pe malul apei și să-i observi cum dansează’‘, a transmis autorul fotografiilor. 

CORCODELUL MARE

”Corcodelul mare (Podiceps cristatus) este o pasăre acvatică foarte frecventă în tara noastră. Face parte din familia Podicipedidae. Populează zonele umede din Europa si Asia.

Se hrănește cu pești, crustacee, moluște, insecte acvatice, pe care le prinde făcând dese scufundări în apă. Este o pasare parțial migratoare.

În perioada împerecherii, cele doua păsări se apropie una de alta înotând, oprindu-se piept în piept. Rămân astfel câteva minute, apoi ridică gâtul și clatină din cap.

Încă de departe se pot auzi strigatele lor <<korr-korr>>. Apoi femela zboară lateral cațiva metri, așteptând masculul cu aripile desfăcute și capul plecat într-o poziție de apărare.

Acesta dispare sub apa și reapare deasupra apei chiar în fața femelei, care își înalță mult corpul. Mișcările continuă, apoi cele doua păsări se scufunda pe fundul lacului și ies la suprafață aducând în cioc tulpini de stuf pentru construirea cuibului.

Împerecherea are loc pe cuibul plutitor care in prealabil a fost confecționat. În lunile mai-iunie, atât femela cât și masculul clocesc cele 3-5 oua albe, din care ies puii acoperiți cu puf gros. Aceștia părăsesc destul de repede cuibul.

Când sunt mici, puii sunt purtați pe spatele părinților, ascunși sub penele aripilor”, transmite un site de specialitate.

IMAGINI:

Bizy Multimedia – Foto-Video
Fotograf : Cristi Nicolae Caval – 0767079610
#bizymedia #cavalcristi #cavalnicolaecristine