Târgu Jiu: Trotuarul unui pod s-a dislocat. S-a întrunit Comitetul Local pentru Situații de Urgență

Unul dintre trotuarele podului de pe strada Ana Ipătescu, din Târgu Jiu, s-a dislocat în noaptea de vineri spre sâmbătă, existând riscul prăbușirii respectivei porțiuni destinate pietonilor.
Sâmbătă dimineața, primarul Marcel Romanescu a anunțat convocarea Consiliului Local pentru Situații de Urgență și aplicarea măsurilor ce se impun în caz.
Am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență în ceea ce privește situația creată la podul de pe strada Ana Ipătescu.
Ca urmare a trepidațiilor produse de traficul greu, unul dintre trotuarele construite pe grinzile podului s-a dislocat, existând riscul prăbușirii acestuia. Reprezentanții municipalității și echipaje ale Poliției Locale au fost permanent la fața locului pentru a monitoriza situația.
S-a intervenit deja pentru înlăturarea oricărui pericol în zonă, iar astăzi se intervine pentru înlăturarea trotuarului dislocat. Podul va fi monitorizat pe toată perioada intervențiilor, până în momentul în care nu vor mai exista riscuri pentru pietoni.
Comitetul a dispus elaborarea documentației tehnice pentru soluțiile ce se impun în vederea înlăturării riscurilor pentru circulația pietonală, dar și alocarea sumelor necesare intervenției și începerea demersurilor pentru obținerea fondurilor necesare de la Fondul National de Intervenție.
Totodată, s-a dispus interzicerea circulației pietonale pe trotuarul de pe partea dreaptă în sensul de mers către comuna Dănești. De asemenea, a fost limitată viteza de circulație în zona podului la 15km/h.
Toate măsurile necesare au fost luate din timp și chiar dacă circulația pe pod este ușor îngreunată, nu vor fi probleme deosebite până la remedierea situației”, a transmis edilul.