Târgu Jiu, ZERO lei la rectificare bugetară. Romanescu este convins că va primi bani din fondul de rezervă

Primăriile din Târgu-Jiu, Rovinari sau Turceni, conduse de edili liberali, nu au primit bani la ultima rectificarea bugetară.

Marcel Romanescu a explicat că nu trebuie să existe nemulțumiri, fiind convins că va primi sprijin de la guvern, când se împart banii din fondul de rezervă. Pe de altă parte, primarul din Târgu Jiu a discutat cu ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, despre posibilitatea modificării actualei formule de calcul, și în funcție de sumele colectate de UAT-uri.

Este prima rectificare bugetară care se face de către Ministerul Finațelor, pe baza unei formule de calcul matematice. Nu pot să fiu nemulțumit, pentru că nici în anii trecuți nu am primit mai mulți bani la acest tip de rectificare. Sunt sigur că vom primi sprijinul guvernului, în perioada imediat următoare, și vom putea consemna sumele de care avem nevoie pentru investițiile pe care le derulăm pe raza municipiului Târgu Jiu. Trebuie să recunosc că mi-aș dori ca această formulă de calcul să se modifice în timp. Am și avut o discuție cu ministrul Dan Vîlceanu pe acest subiect, pentru că nu mi se pare normal ca autoritățile care au încasări foarte bune, și lucrurile acestea nu se fac foarte ușor, să nu primească niciun ban, iar autoritățile locale care nu stau bine din punct de vedere al încasării taxelor și impozitelor să primească sume foarte mari. Cred că printr-un act normativ, pe care îl poate pregăti Ministerul Finanțelor, lucrurile se vor regla în timp”, a spus Romanescu la Radio Infinit.