Tăriceanu, ridiculizat de Ponta! Șeful ALDE a modificat textul în care anunța o colaborare cu Pro România

Călin Popescu Tăriceanu, liderul democrat-liberalilor, a ieșit șifonat dintr-o discuție ce s-a dorit transformată într-un succes politic. Miercuri, la orele prânzului, șeful Senatului a anunțat pe pagina sa de facebook o alianță polictică ALDE-Pro România.

”Discuții fructuoase în această dimineață cu liderul Pro România, Victor Ponta: am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice! ALDE și Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, și astfel vom fi a treia forță politică parlamentară, după PSD și PNL. În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianței și protocolul de colaborare”, a scris Tăriceanu.

Imediat după această ieșire publică, Ponta a reacționat, tot pe facebook, și a precizat că nu au fost luate asemenea decizii, doar s-a discutat și s-a progresat, reamintind că o eventuală colaborare depinde de ieșirea ALDE de la guvernare.

”Pe 22 iulie am spus: ‘dacă ALDE iese de la guvernare suntem dispuși să discutăm un proiect politic comun!’ Azi am progresat foarte mult în acest sens! Nu am luat decizii – dar am discutat și progresat”, a scris liderul Pro România. 

Ridiculizat, Tăriceanu a modificat textul postat inițial pe facebook:

”Discuții furtunoase în această dimineață cu liderul Pro România, Victor Ponta: am discutat o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice! ALDE și Pro România vor avea grupuri parlamentare comune….”