Incredibil! Tânărul care s-a sinucis la Iași ar fi încercat să plece cu copilul din țară și a fost dus la psihiatrie

Ies la iveală amănunte în cazul sinuciderii lui Romeo Bobu, târgujianul de 34 de ani, cel care, zilele trecute, s-a aruncat de pe un pasaj din municipiul Iași. Surse spun că gorjeanul a intenționat să își scoată băiatul minor din țară  prin Punctul de Trecere al Frontierei Siret, încercând să ajungă cu el în Italia. Autoritățile nu i-au permis însă, neavând documente de călătorie. Se pare că polițiștii de frontieră au contactat mama copilului, aflată la Târgu Jiu, iar aceasta împreună cu bunicul patern au plecat imediat spre locul în care minorul a fost luat sub ocrotire de autoritățile statului. De aici, variantele neoficiale din cartierul Obreja spun că tatăl a mers la Iași, acolo unde a comis gestul fatal. Aceleași surse susțin că nu este vorba despre pierderea unei sume de bani la jocurile de noroc.

Cele relatate neoficial pot fi asociate cu relatările presei din Suceava.

Aceasta a semnalat că un bărbat de 33 de ani, din Târgu Jiu, a încercat, în noaptea de joi spre vineri, să treacă frontiera de stat prin Punctul de Frontieră Siret, județul Suceava, fără a avea asupra sa documente legale de călătorie. Adultul îl avea alături și pe fiul său de 8 ani. În momentul controlului la frontieră, bărbatul a avut un comportament violent și agresiv față de minor. Polițiștii de frontieră au intervenit și a au fost luate măsuri imediate. Bărbatul a fost internat în Spitalul de Psihiatrie Siret, iar minorul dus la Centrul de Primire Minori în Regim de Urgență Suceava, acoolo unde tatăl său a ajuns după câteva ore și a încercat să fugă cu el.

În cele din urmă, mama minorului și bunicul patern au ajuns la Suceava și au luat copilul acasă.  Cazul a fost preluat de DGSAPC Gorj.

 

Centru Minori Suceava