Tatăl liberalului Burduja (Energie), în conducerea companiei care va realiza o centrală cu CE Oltenia

 

Liberalul Sebastian Burduja va conduce Ministerul Energiei după ce a primit avizul comisiei de specialitate. Din poziția de ministru, acesta va superviza realizarea unei companii prin care Complexul Energetic Oltenia (Ministerul Energiei acționar 77,1%) și ALRO Slatina o să realizeze o centrală electrică cu ciclu combinat pe gaz natural la Ișalnița (Dolj).

Curios, Burduja a fost ales de PNL pentru Ministerul Energiei deși se ști că tatăl lui se află în conducerea ALRO Slatina.

Situația lui Burduja senior a fost detaliată de economedia.ro:

Marinel Burduja, tatăl ministrului PNL Sebastian Burduja de la Comunicații, este din 2019 membru în Consiliul de Administrație al companie ALRO SA, cel mai mare producător de aluminiu din România. El a fost propus și votat de acționarul majoritar, o companie controlată la acel moment de oligarhul rus Vitali Machitski. Întrebat de G4Media cum a acceptat să lucreze pentru un oligarh rus, Marinel Burduja a declarat că nu știa că ALRO e controlată de acesta, deși informația era oficială, publică și de notorietate.

Marinel Burduja, fost vicepreședinte al băncii Bancorex, devalizată în anii 90 în urma acordării a sute de împrumuturi preferențiale unor foști angajați ai Securității comuniste, a fost propus în aprilie 2019 ca membru în Consiliul de Administrație al ALRO de Marian Daniel Năstase, președintele CA”, sursa enunțată. 

Articolul precedentTatăl liberalului Burduja (Energie), în conducerea companiei care va realiza o centrală cu CE Oltenia
Articolul următorTârgu Jiu: Trei tinere, la furat din centre bijuteria din oraș