Termen limită pentru ajungerea tabletelor la copii. Guvernul promite și laptopuri

Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit, miercuri seara, despre tabletele promise de guvern copiilor din mediile defavorizate. Aceasta a declarat că termenul limită pentru ajungerea echipamentelor electronice la beneficiari este data de 10 septembrie.

La momentul acesta Guvernul a alocat banii necesari pentru achiziţionarea a 250.000 de tablete pentru acei copii din mediile defavorizate. Sunt copii care au nevoie de aceste echipamente electronice. Prin urmare, aşteptăm ca achiziţia să fie definitivată de Oficiul naţional de achiziţii. (…) Deja, înţeleg că au fost realizate oferte, termenul din caietul de sarcini este 10 septembrie, termen de livrare, prin urmare ar trebui să se întâmple. În acelaşi timp, Ministerul Educaţiei pregăteşte (…) achiziţia a 74.000 de laptopuri pentru peste 1.100 de licee. Prin urmare, achiziţie pentru liceu – 74.000 laptopuri, achiziţie pentru copiii din familiile defavorizate – 250.000 de tablete. Ne preocupă ca în septembrie să începem şcoala, noi ne dorim în sala de curs, dar dacă situaţia epidemiologică o va impune, să putem folosi ca alternativă învăţământul online”, a precizat, la Antena 3, Anisie.

Potrivit acestei, Ministerul Educației a prevăzut în caietul de sarcini achiziționarea acestor echipamente și conexiune la internet.