Topenie! Depistați băuți la volan, fără permis sau cu permis de conducere fals

 

Conducătorii auto gorjeni reclamă în permanență o prezență masivă a polițiștilor rutieri pe drumurile judențului, însă, potrivit evenimentelor înregistrate, strategie adoptată de autoritatea statului este pe deplin justificată. Poliția Gorj a transmis câteva dintre problemele depistate la regimul rutier în ultimele zile, un minibilanț care prezintă realități ce nu pot fi ignorate.

 

La data de 1 iunie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au depistat în trafic un tânăr de 27 de ani,  din orașul Bumbești Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 Bengești – Ciocadia, care la controlul efectuat, a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritățile din Marea Britanie. Din verificările efectuate, s-a stabilit că permisul de conducere prezentat de către conducătorul auto ar fi fals, acesta neprezentând suficiente elemente de siguranță. De asemenea, s-a procedat la verificarea în bazele de date, ocazie cu care s-a constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană care nu posedă permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

– La data de 30 mai a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat în trafi, un bărbat de 35 de ani, din comuna Arcani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 66 Moi, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană având acest drept suspendat.

 – La  data de 1 iunie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost  sesizați cu privire la faptul că pe raza localității Lelești a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit faptul că un tânăr de 22 de ani,  din comuna Bălești, în timp ce conducea un autoturism pe DC 672 D Lelești,  din direcția localitatea Dobrița către  comuna Bălești, a acroșat  un autoturism ce se afla parcat în afara părții carosabile, pe sensul opus de mers, aparținând unei femei, în vârstă de 33 de ani, din comuna Lelești. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,41 mg/l alcool pur în alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

 – La data de 31mai a.c., polițiști din cadrul Posturilor de Poliţie Bolboşi şi Mătăsari au identificat în trafic un bărbat de 35 de ani, din oraşul Strehaia, județul Mehedinţi, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 673 Bolboşi având o concentraţie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

 – La data de 1 iunie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Bumbești Jiu au depistat în trafic un bărbat de 57 ani, din orașul Bumbeşti Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gheorghe Tătărăscu, din aceeași localitate, având o concentraţie de 0,68 mg/l alcool în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului”, a transmis IPJ Gorj.