Tot mai nervos, tot mai agitat: Aripile de pui l-au scos din pepeni pe şeful jandarmilor gorjeni

Nu este linişte şi pace la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ”Tudor Vladimirescu” Gorj. Surse din unitate ne-au dezvăluit că inspectorul-şef, colonelul Eugen Ţambrea, face gafă după gafă, este tot mai nervos şi nu ezită să ia decizii absurde sau să adreseze vorbe grele cadrelor din subordine. În ultima perioadă, în structura jandarmeriei de pe Calea Bucureşti au fost două scandaluri, în ambele actor principal fiind chiar comandantul.

Potrivit informaţiilor deţinute, în data de 23 noiembrie 2019, unul dintre bucătarii de la popota unităţii a fost surprins la Punctul Control Acces încercând să plece acasă cu aripi de pui şi o pungă de făină. Persoana în cauză nu ar fi la prima abatere de acest gen, însă, până în prezent, nu s-au luat măsuri împotriva sa. Din acest moment, colonelul Eugen Ţambrea a dat un întreg recital organizatoric. Şeful depozitului de alimente, un subofiţer, a fost chemat de acasă, din timpul liber, în ideea introducerii produselor în cauză în magazie. Inspectorul-şef, în loc să propună sancţini pentru făptaş şi să ia măsuri concrete pentru stoparea unor astfel de practici, l-a ”luat la ture” pe responsabilul cu depozitul şi i-a interzis aceesul la spaţiul respectiv. Efectiv, subofiţerului în cauză nu i s-a mai permis să îşi desfăşoare activităţile prevăzute de fişa postului. A urmat o inventariere ce a vizat depozitul de alimente şi chioşcul unităţii şi, chiar dacă nu s-au găsit nereguli, gestionarul a fost schimbat după voia şi sufletul omului care ocupă cel mai important birou din IJJ Gorj.

După numai câteva zile, a venit rândul altui militar să simtă politica managerială a colonelului. Ţambrea a observat un ofiţer în curtea unităţii, cel în cauză aflându-se într-o perioadă în care nu era la serviciu, l-a chemat în biroul său, unde, în prezenţa altor cadre din conducere, i-a adresat vorbe grele, făcându-se trimiteri chiar şi la mama celui ”invitat la o discuţie”, femeie decedată. Evenimentul a fost unul zgomotos, despre ieşirea necontrolată a inspectorului-şef discutându-se în mai multe medii sociale. Sursele nostre susţin că şeful jandarmilor gorjeni a mai generat episoade asemănătoare, nefiind prima dată când adoptă o atitudine neprincipială în relaţia cu colegii.