Tradițiile, la loc de cinste, la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu a organizat un eveniment dedicat dragostei pentru tradițiile și obiceiurile românești.

Astfel, Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtișoara a devenit pentru câteva ore gazda elevilor colegiului și a invitaților acestora.

„Felicităm activitatea de azi cu tema: <<Promovarea Gorjului prin gust și frumos- tradiții pascale>> din cadrul proiectului educativ <<Promovarea turismului cultural din Gorj>>, având ca parteneri: Asociația pentru dezvoltarea și promovarea turismului local <<Acasă la Brâncuși>> și Direcția județeană pentru cultură. Activitatea s-a desfășurat într-un cadru prielnic unei astfel de manifestări, la Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtișoara , prin care s-a dorit a cultiva și transmite tinerilor elevi dragostea și respectul față de tradiții, obiceiuri, specificul național.
Ne mândrim cu moștenirea culturală gorjenească pe care trebuie să o ducem mai departe, așa cum spunea și Nicolae Iorga: <<În cultură nimic nu trebuie pierdut, totul trebuie transmis și reînnoit>>.
Ne-a onorat prezența domnilor inspectori școlari adjuncți: Stroie Marius și Staicu Marian, a domnului Ciprian Florescu, reprezentant al Consiliului Județean Gorj, a domnului prefect Răducan Corneliu și a domnilor subprefecți: Virgil Drăgușin și Marcel Iacobescu.
Astfel, activitatea de azi ne-a purtat pe firul întoarcerii la arta populară, întrucât „veșnicia s-a născut la sat”( L. Blaga)” se arată într-un comunicat de pe pagina de Facebook a Colegiului Economic „Virgil Madgearu”.

 

Galerie foto: