Treceau la prăștii: Din 2016, Poliția Română nu a mai cumpărat cartușe, lucrătorii se antrenează o dată pe an

Cadrele Poliției Române nu se mai pregătesc suficient din cauza lipsurilor. Surzi la semnalele de alarmă trase din interiorul instituției, după asasinarea agentului Cristian Amariei conducătorii acestei structuri de bază a statului au fost nevoiți să recunoască faptul că polițiștii nu au cum să se antreneze bine pentru că nu dispun nici măcar de cartușe.

”Trebuie să spunem că din 2016 nu avem nicio achiziție, pentru că avem un acord cadru care a fost contestat de mai multe ori. Sunt resurse, doar că nu am achiziționat cartușe”, a spus, potrivit TVR, chestorul Ioan Buda, Inspectorul General al Poliției Române.

În cazul tragic din județul Timiș s-au tras 36 de cartușe, însă niciun glonț nu a reușit să îl imobilizeze pe fugar. Dumitru Coarnă, președintele unui sindicat al polițiștilor, a explicat lipsa de eficacitate prin neexistența exercițiului, prezentând,totodată, practici de pregătire mai mult decât sumare.

”Până acum câțiva ani se făceau trageri lunar, deci 12 ședințe anual. Acum facem una, din cauza muniției și a poligoanelor. Subfinanțarea sistemului vine din urmă și s-a ajuns până la capăt”, a precizat Coarnă, lider național SNPPC.