Adrian Tudor, neîncrezător în ultimul sondaj din PSD: un sondaj poate fi instrument de manipulare

Adrian Tudor pare extrem de sceptic în ceea ce priveşte sondajul intern al PSD aflat în desfăşurare. Preşedintele Mihai Weber a anunţat că rezultatele vor fi dezvăluite în următoarele zile, dar viceprimarul sugerează că datele măsurătorii vor fi irelevante. Tudor a mai spus că nimeni din partid nu a văzut rezultatele primului sondaj, iar în cadrul formaţiunii politice nu s-a discutat pe această temă.

“Sunt unul dintre cei care au făcut sondaje de opinie şi am făcut interpretarea de sondaje de opinie la partid de-a lungul timpului. Trebuie să primesc nişte răspunsuri la nişte întrebări, să vedem sondajul acesta cum a fost făcut, pe ce eşantion, cine a lucrat, cine sunt sociologii care interpretează datele, le prelucrează? Mai avem timp să mai facem sondaje până la alegeriloe locale de la anul. Oricum, orice specialist ştie că în perioada de vacanţă nu se fac sondaje de opinie, nici în lunile ianuarie-februarie, pentru că nu poţi să ai un rezultat scontat. Interesul partidului este să primim nişte răspunsuri care să ne ajute să câştigăm, nu care să ne încurce”, a precizat Tudor.

Viceprimarul a mai spus că măsurătorile trebuie lăsate în seama unei case de sondare cu experienţă.

“Eu n-am fost întrebat dacă vreau să fiu sondat, probabil a fost o discuţie la nivelul liderilor de la judeţ. Dacă aş fi fost întrebat, le-aş fi arătat şi un chestionar pentru Târgu Jiu. Am văzut în presă că îl face Universitatea Constantin Brâncuşi. Un sondaj de opinie trebuie făcut totuşi cu o casă de sondare a opiniei publice adevărată. Probabil şi sondajul de opinie poate fi folosit ca un instrument de manipulare pentru cei care nu ştiu ce înseamnă”, a adăugat Tudor.

Articolul precedentPesta porcină din Dolj și Vâlcea anulează târgul de animale de Sf. Ilie de la Polovragi
Articolul următorAutospecială răsturnată, polițiști răniți