Tudose îi dă la loc comanda lui Ponta: Ce, am înnebunit? Dăncilă e așa, brusc, deșteaptă?

Reacţie dură a fostului premier Mihai Tudose după ce Victor Ponta a declarat că în anumite condiţii Pro România ar putea intra la guvernare alături de PSD. Tudose nici nu vrea să audă de aşa ceva, precizând că Ponta nu s-a consultat cu partidul înainte de a negocia cu Dăncilă.

”Dacă va fi un proiect în care credem, vom intra și la guvernare, acum nu putem, în condițiile astea. (…) Aș merge și aș susține guvernul dacă vine cu proiecte în care cred. De ce să nu îl susțin?”, a spus marți, la Realitatea Tv, Ponta.

Replica lui Tudose a venit rapid și în sitilul caracteristic:

”Eu nu înțeleg, la ce am mai plecat din PSD? Nu am plecat numai din cauza lui Dragnea! PSD astăzi e PSD care zice că a câștigat alegerile dar l-au furat marțienii, care îl ține pe Cuc la Transporturi și care o ține pe Cati la Educație. Eu susțin că suntem buni să intrăm la guvernare, dar cu premier Pro România și nu cu acest PSD. Care PSD, al lui Cuc, al lui Arsene?”

Fostul premier a continuat, fiind ferm împotriva susținerii Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale:

”Se auzea pe vremea lui Dragnea că vrea să își dea demisia, dar nu i-o acceptă Dragnea. Acum nu mai e Dragnea, poate să-și dea liniștită demisia, de ce nu și-o mai dă? Cum adică, e Dăncilă e așa, brusc, deșteaptă și noi o susținem la prezidențiale? Ce, am înnebunit?”

De altfel, Tudose a mai spus că Pro România trebuie să aibă propriul candidat la alegerile din 10 noiembrie, subliniind că Tăriceanu rămâne cel de 4%, iar Dăncilă e cel mai bun produs al PSD.