Tupeul Noricăi Nicolai și pixelul roșu 100%

O apreciam, până la finalul săptămânii trecute, pe madam Norica Nicolai. Mi se părea o femeie-politician care chiar știe ce face și – cu atât mai mult – ce spune. Față de numeroase tute sau de alte vuvuzele cocoțate prin funcții, demnități sau posturi publice, tipa chiar era ok. Plecată de la liberali după Trădiceanu, îmi făcea totuși impresia că are habar de cele „emise” pe gură. Am auzit-o aici, la Tg-Jiu, pe vremuri. Chiar față-n față. Și m-a impresionat prin atitudine, în primul rând. Sigur, România nu are o istorie cu figuri feminine inflexibile și de calitate precum Margaret Thatcher sau Theresa May, așa că ne-am mulțumit cu materialul clientului. Dar haideți să vedem ce-a putut să scoată pe gură madam Nicolai… fiind chiar în Gorj, la Turceni, la exact o săptămână distanță de la seara de 10 august.

Ce-a fost la București la data menționată știm cu toții. A aflat toată presa din lume cum s-a desfășurat un miting împotriva alianței PSD+ALDE, din ultima formațiune politică făcând parte – momentan – și Norica Nicolai. Am auzit, din partea Puterii, cele mai halucinante și mai greu de digerat explicații privind incidentele violente din Piața Victoriei și bulevardele/străzile adiacente. De la faptul că a fost o tentativă de lovitură de stat până la elucubrațiile lui Raed Arafat, din care am înțeles cu toții că-n piață s-a folosit, de fapt, spray de tip deodorant. Împotriva transpirației, desigur… Eeei, ș-ajungem la enormitatea rostită de Norica Nicolai, europarlamentar român și aspirantă la un nou mandat. Cu subiect și predicat, tanti a spus așa: „Se pot face multe cu un calculator. Cred că imaginile cu jandarmii care lovesc oameni cu mâinile ridicate au fost trucate”. Poftim?!?! Duduie, matale ori nu te mai auzi (și clar nu mai raționezi), ori ești atât de ipocrită și disperată să mai ieși o tură europarlamentar încât debitezi inepții pe bandă rulantă, halind cacao cu lapte stricat și umilindu-te pentru ciolan… Înclin spre a doua variantă, refuz să cred că a devenit – fie și parțial – o Carmen Dan sau o Vasilica Dăncilă. Sosită la Tg-Jiu mai mult din dorința de a afla gorjenii ce mari realizări a făcut ca europarlamentar și cum povestește – exact ca premierul – doar fațete ale adevărului trist de prin România, Norica Nicolai ne spune cum transmisiunile în direct ale televiziunilor, filmulețele oamenilor și pozele ce au împânzit Facebook-ul sunt trucate.Toți cei care au filmat sau fotografiat prin Piața Victoriei au mers ulterior acasă și, cu largul și neprețuitul concurs la unor programe inteligente, au măsluit realitatea. Aia paralelă în care a fost lovitură de stat, în care activitatea Vasilicăi merge strună, în care mutilarea legilor Justiției apărea în programul de guvernare etc.

Tanti Nicolai, sfidând bruma de inteligență din dotarea fiecărui cetățean, încearcă să ne inducă ideea că totul a fost trucat, că nimic din cele petrecute în București și fotografiate/filmate de oameni și/sau televiziuni sau alte publicații nu reprezintă altceva decât născociri, invenții, trucaje și minciuni. E atât de dornică să mai prindă un mandat de europarlamentar încât acceptă să pape de toate și să emită niște dejecții halucinante… Nu am mai văzut de ceva vreme atâta disperare, pe cuvânt de pionier!

Nu aș fi scris despre tupeul fără margini al Noricăi Nicolai dacă nu murea unul dintre protestatari. Ilie Gâzea avea 68 de ani și tot dreptul de a fi în Piața Victoriei pentru a protesta împotriva unui guvern mincinos, a unei alianțe care – din decembrie 2016 încoace – nu are alt scop decât să mutileze și apoi să sodomizeze post-mortem Justiția. Chestiune care nu apare nicăieri în mărețul program de guvernare, conceput în laboratoarele secrete ale unei alte țări. Știm și noi, bă, ne mai (re)cunoaștem între noi. Omul a inhalat gazele lu’ pește și, coincidență, a decedat la scurt timp…

P.S.: Madam Nicolai, moartea lui Ilie Gâzea este tot un trucaj ordinar?! Nu cumva și-a înscenat omu’ moartea pentru a denigra guvernarea măreață a PSD+ALDE=LOVE?! Întreb pentru un prieten, care va vota anul viitor la europarlamentare. Și care nu uită gestul jegos pe care l-ați făcut mai zilele trecute, madam!

Opinie

Ionuț Catrina