Turismul electoral, aproape neutralizat la Tg-Jiu: PSD a câștigat în municipiu la un procent, în județ la peste opt

Liderul PNL Târgu Jiu, Marcel Romanescu, s-a declarat mulţumit de scorul obţinut la europarlamentare de organizaţia municipală. Actualul edil a afirmat că liberalii au muncit pentru procentul obţinut, unul bun raportat la numărul de voturi. Se putea şi mai bine, dar semnele sunt foarte încurajatoare pentru viitoarele alegeri, a conchis Romanescu.

“Sunt mulţumit în primul rând de prezenţa la vot de la Târgu Jiu şi, raportat la prezenţă, sunt mulţumit şi de scor. A fost o campanie foarte bună făcută de organizaţia municipală şi nişte rezultate pe care eu nu le vedeam posibile la început de campanie. Nu-mi fac probleme pentru viitoarele alegeri, locale şi prezidenţiale care vor urma”, a declarat edilul.

Primarul a mai spus că un candidat din Gorj pe listele europarlamentare ar fi adăugat cifre la procentul obţinut de PNL.  De asemenea, Romanescu a evidenţiat un lucru interesant: s-a votat foarte mult pe listele suplimentare. Liberalul a sugerat că este o strategie pentru a “umfla” scorul anumitor organizaţii municipale.

“Dacă aş fi avut candidat pe listele europarlamentaree, aş fi bătut sigur PSD-ul. La Târgu Jiu este o prezenţa de 10% pe listele suplimentare, 3.500 de voturi, ceea ce înseamnă că au fost partide care şi-au cărat oamenii la Târgu Jiu să voteze. Nu înţeleg această modalitate de a face politică, dar fiecare îşi face propria strategie. La PNL a fost un vot curat”, a spus preşedintele organizaţiei liberale de la Târgu Jiu.

”Procedeul electoral” relatat de Romanescu a fost sesizat și de Gigel Jianu, primarul din Motru. Și edilul-șef al celui de-al doilea municipiu din Gorj a semnalat, încă de la primele ore ale votului, prezența unui număr mare de alegători care au solicitat listele suplimentare.

PNL a obţinut 22,61% în Târgu Jiu, clasându-se foarte aproape de PSD (23,81%).  Deşi s-a bătut monedă că în municipiul reședință de județ liberalii au obținut un scor sub cel din județ, diferența dintre PSD și PNL la Târgu Jiu este de doar 1,2%, în vreme ce la nivel județean aceasta a fost de 8,9 procente (31,96% – PSD și 23,06% – PNL).