U Craiova, îngenuncheată de un arbitraj de județ. Istvan Kovacs trimite CFR Cluj în cupele europene

U Craiova fost învinsă de CFR Cluj, scor 0-1, după prelungiri, joi seara, în meciul de baraj pentru Conference League, partidă disputată la Cluj Napoca..
Golul a fost marcat de Kolinger, în minutul 97.
Din minutul minutul 68, U Craiova a evoluat cu un om mai puțin, după ce de la olteni a fost eliminat Bauza, el primind al doilea cartonaş galben şi pe cel roşu.
Decizia arbitrului Istvan Kovacs a fost aspru criticată în mediile fotbalistice, cei mai mulți dintre specialiștii care au comentat faza concluzionând că arbitrul a greșit.
Dincolo de eliminarea decarului Craiovei, maniera în care ”s-a împărțit dreptatea” a revoltat.

Ion Crăciunescu: Cum să dai al doilea galben?

 

Nu pot să îl înțeleg, îmi e greu să înțeleg cum o fază ca aceasta e galben. Să dai al doilea galben pentru așa ceva, mi se pare… e la 80 de metri de poarta adversă, nu e o situație promițătoare de atac, nu mi se pare că intensitatea faultului e mare.

E un picior pus, nici nu îl lovește. Îl împiedică, dar nu înseamnă că trebuie să dau galben. E fault și atât. Cum să dai al doilea galben? Nu ai cum, oricât ai vrea. Uitați-vă! Nu înțeleg.

Ai o ocazie să repari asta în timpul jocului, când îl calcă pe picior pe jucătorul de la Craiova și îi dă galben.. Trebuie să aștepți VAR-ul pentru așa ceva? (…)

Nu înțeleg acest domn care stă în altă țară (Kyros Vassaras, șeful CCA – n.red.) și nu simte ce e aici. Noi suntem obligați să îl ținem în funcție și să îl plătim din banii românilor.

El a mai avut o problemă. Știți ce scandal a ieșit. Cum îl dai la Cluj, când el este din Cluj? Domnule Vassaras, se aude?”, a spus, la Digi Sport, fostul mare arbitru. 

 

Adrian Mititelu: Te cheamă și execută

Ce să zic? Nu ştiu de ce s-a inventat acest regulament, CFR trebuia să meargă direct acolo. Ne mai chinuim să mai venim, să se facă şi ei de râs?! Domne, nu au ce căuta echipele din play-out în cupele europene şi asta e! Să se facă un baraj formal… eu înţeleg că CFR trebuia să se califice, dar nici chiar aşa.

A fost o organizare generală şi la FRF să treacă CFR. Dacă era nevoie, ne dădeau şi al treilea jucător afară. Cel mai faultat jucător de pe teren, Bauza, a fost vânat, a fost eliminat. La meciul cu CSU, Kovacs a dat două penaltiuri… cum a reacţionat acum la o fază la care trebuia să primim penalti?! Toată maniera s-a văzut, de la delegare s-a încercat ca echipa gazdă să treacă peste acest meci. 

Noi meritam să mergem în Europa. Nu avem încă permis să mergem acolo. Văd că regulamentul e în funcţie de climă, de unghiul de filmare. Kovacs e cel mai bun pentru anumite echipe. Kovacs stă în Cluj, e greu să demonstrez anumite lucruri, dar ele se ştiu.

Lucrurile ţin să o ia urât, sunt foarte supărat! Am fost batjocoriţi pentru a nu ştiu câta oară în acest campionat. Dacă rămâneam în 11, nu cred că ne bătea CFR Cluj. Maniera de arbitraj a fost pro CFR de la bun început. Eu zic că 90 la sută din oamenii care s-au uitat la meci au văzut asta.

Sunt lucruri care nu se pot spune, nu poţi să le spui. Te cheamă Burleanu şi te execută! Te fac varză pe procedura de disciplină. Lucrurile duc spre crimă organizată, dar nu se poate face nimic. S-a dorit ca CFR să treacă mai departe.

Eu spun adevărul, sunt la cald, dar ce pot să îmi facă? Am fost la închisoare, am fost dezafiliat.

Aş începe acţiune la DNA, dar nu am probe suficiente. Dacă merg la DNA cu acest Bodescu, poate fuge de la flagrant. Am mai avut dovezi, dar când am mers, a fugit procurorul. Poate mă trezesc eu dat în judecată”, a spus, la Prima Sport, patronul FCU.

George Ganea: Azi trebuia să câștige numai o echipă

Cred că a văzut toată lumea că azi trebuia să câștige o echipă, nu e nimic de ascuns. Am avut un roșu acordat foarte ușor. Când am scapăt singur cu portarul, Kovacs a fluierat.

Când îi atingeam noi, fault! Când o făceau ei, nimic. Sincer să vă spun, chiar și în 9 oameni am avut câteva șanse de egalare. Azi trebuia să câștige numai o echipă și aceea e CFR-ul”. 

Vlad Achim: A fost măcel 

A început exact cum ne așteptam. Faulturi încontinuu pentru ei. Cornere ne dădea doar dacă trimiteau ei mingea în afară, la devieri nu. Când a văzut că nu poate să ne potolească nici așa, a dat drumul la artileria grea.

Penalty neacordat, cartonașe roșii, l-a oprit pe Ganea când a scapăt singur cu portarul. Totul numai pe invers, cu scopul știut doar de dânsul. A fost măcel! Pur și simplu n-am avut nicio șansă.

Atâtea faulturi acordate aiurea… V-am zis, a încercat cu chestii mici și când a văzut că nu se poate a trecut la lucruri mai mari. Deja era destul de gravă situația și trebuia să ne oprească într-un fel”.

Articolul precedentRotaru a bătut palma cu Mitriță. Mijlocașul se întoarce la CSU Craiova
Articolul următorEuropa încearcă să scape de stocurile de cărbune prin export