Uite alianța, nu e alianța: Alin Văcaru nu vrea să pună Pro România la picioarele PSD

Socoteala de acasă este pusă sub semnul întrebării chiar înaintea ajungerii în târg. Clamata alianță post-electorală dintre PSD și Pro România pare incertă la Gorj, cel puțin asta arată unele poziționări publice.

Reprezentanţii PRO România susţin că au libertatea de a face alianţă post-electorală cu orice partid care vrea binele judeţului Gorj, în ciuda declarațiilor venite din tabăra social-democrată.

Alin Văcaru, liderul de la Gorj, l-a contrazis pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, care a spus că aleșii partidului pe care îl conduce se vor alia cu oamenii lui Victor Ponta pentru a forma majorităţi în consiliile locale şi judeţene.

În schimb, la Gorj, Văcaru nu exclude o viitoare colaborare cu PNL.

Spun că PSD va face alianţă cu PRO România de frică să nu plece alţi alegători alături de Victor Ponta sau să vină alţi primari alături de noi. Nu vom face o alianţă. Au luat decizia să meargă fără Pro România la parlamentare. <<Mergem singuri acolo, dar ne folosim de ei acum?>> Nu! Nu m-au sunat o dată să stau de vorbă cu ei. Nici Cosmin Popescu, nici Mihai Weber. Probabil consideră că fac peste 50% singuri şi nu au nevoie de Pro România. Vom avea discuţii cu toate partidele, ne vom uita pe programele fiecărui partid şi, cu siguranţă, vom lua o decizie cu cine vom merge în alianţă. Cu Dan Vîlceanu, vorbesc săptămânal”, a declarat, la Radio Infinit, Văcaru.

Poziționarea acestuia nu l-a impresionat pe preşedintele PSD Gorj, Mihai Weber. Deputatul susţine că fostul său coleg nu are nicio putere în faţa lui Victor Ponta.

Glasul lui Alin Văcaru este nul aici. Are curaj să-l contrazică pe Victor Ponta? La nivel central s-au făcut aceste alianţe post-electorale, înţelegeri punctuale acolo unde este cazul. Sigur, vom avea discuţii şi cu alte formaţiuni politice, pentru că, în primul rând, ne interesează cetăţeanul şi ne interesează ca localităţile să beneficieze de sprijin”, a replicat liderul social-democraților gorjeni.