Uite ancheta, nu e ancheta, lovitura la Romanescu, ratată: Primăria infirmă audierea unor salariați

Undă de șoc media, marți dimineața, cetățenii Gorjului erau informați că mai mai mulți salariați ai Primăriei Târgu Jiu au fost audiați la Inspectoratul Județean de Poliție Gorj. După câteva ore, materialul de presă ce îl viza indirect pe primarul Romanescu a început să se clatine serios. Oficial, s-a transmis că nimeni din Primăria Târgu Jiu nu a fost anchetat de poliție, mai mult, nu ar exista nicio anchetă în caz.

”Săptămâna trecută, mai mulți angajați au fost prezenți, la audieri, la sediul IPJ Gorj. Aceștia au dat explicații cu privire la scoaterea unor documente oficiale din instituție, dar și referitor la trucarea unor proceduri de achiziție. Scandalul a pornit imediat după ce fostul purtător de cuvânt al primăriei, Anamaria Ianc, și-a dat demisia. Există informații potrivit cărora ancheta aflată în desfășurare ar fi motivul pentru care consiliera Ianc a fost determinată să-și dea demisia din cabinetul primarului Marcel Romanescu”, prezenta, la primele ore ale dimineții, o entitate media din Gorj.

Imediat, parte din comunitate s-a inflamat, existând adversari politici ai primarului Romanescu care au distribuit materialul de presă, ținând să prezinte cele relatate cât mai multor cetățenil. Media locală, și ea alarmată, a cerut și primit clarificări de la IPJ Gorj și urmează adevărata bombă:

”Referitor la acest articol <<…>> bomba-in-primaria-tgjiu-angajati-audiati-la-politie-surse-organele-judiciare-cerceteaza-sustragerile-de-documente-din-institutie-si-trucarea-unor-licitatii/, NU EXISTĂ o astfel de anchetă la nivel de IPJ”, a venit precizarea IPJ în presa locală.

Informații din anchetă, dar potrivit celor relate mai sus, NU EXISTĂ nicio anchetă. La scurt timp, municipalitatea, prin biroul de presă, emitea un comunicat ce venea cu precizări în scandalul iscat.

”Referitor la informațiile apărute recent în mass media, Primăria municipiului Târgu Jiu menționează că niciun angajat al instituției nu a fost chemat la audieri la Inspectoratul Județean de Poliție în această perioadă. De asemenea, referitor la încetarea activității domnișoarei Anamaria Ianc din cadrul Cabinetului Primarului, facem precizarea că acest lucru s-a făcut cu acordul ambelor părți și nu are legătură cu o presupusă anchetă în curs de desfășurare, ori vreun scandal media, așa cum s-a precizat în articolul menționat”, au precizat reprezentanții Primăriei Târgu Jiu.