Ultima oră: Romanescu a refuzat să candideze la alegerile parlamentare

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a refuzat o candidatură pe listele PNL la alegerile parlamentare. Edilul-șef din reședința de județ a transmis că președintele organizației liberale Gorj, Dan Vîlceanu, i-a propus, în cadrul unei discuții, să intre în bătălia electorală pentru Parlamentul României, însă a refuzat, arătând că prioritar este viitorul municipiului Târgu Jiu.

Am avut o discuție cu președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, despre candidații la alegerile parlamentare. Mi s-a propus să candidez, dar am refuzat. Am promis târgujienilor continuarea proiectelor și nu-mi pot lua cuvântul înapoi! Alături de echipa de la Consiliul Local am promis să transformăm municipiul Târgu Jiu și asta vom face.
Sfatul meu pentru organizația județeană este să urmeze exemplul nostru, de la locale. PNL Gorj are nevoie de profesioniști pe liste. Trebuie să le arătăm cetățenilor că punem pe primul loc interesul lor. Candidații nu trebuie să fie neapărat membri de partid. Există persoane foarte bine pregătite în acest sens. Să nu uităm că și noi avem în organizație oameni bine pregătiți, care nu au trecut prin alte partide și care ne pot reprezenta cu cinste în Parlament. Dorel Chirițescu sau Iustin Paralescu sunt profesioniști care nu pot fi contestați și care merită să ajungă acolo. Sunt foarte cunoscuți și apreciați de gorjeni și nu numai.
De asemenea, avem primari cu state vechi în PNL și cu o bogată experiență în administrație, ce nu pot fi acuzați de traseism și care se pot regăsi pe lista candidaților: Ion Liviu Cotojman, Vasile Vladuleanu, Dumitru Vulpe, sunt câteva exemple în acest sens. Au rămas liberali și la bine și la rău și au dus greul.
Eu cred că avem soluții bune pentru alegerile parlamentare, iar cetățenii ne-au dovedit că vor susține liste cu profesioniști. Astfel de persoane trebuie să le propunem oamenilor pentru alegeri de acum încolo”, a transmis primarul.

Reamintim, potrivit unor declarații publice asumate, listele PNL Gorj pentru alegerile parlamentare vor fi deschise de Ion Iordache (Senat) și Dan Vîlceanu (Camera Deputaților).