Un alt șef al banilor a ajuns la pușcărie. Condamnare cu executare pentru un afacerist gorjean

                     Dan Floarea

Unul dintre cei mai prosperi afacerişti din Gorj, Dan Floarea, fostul patron de la Tech Safety SRL  a ajuns după gratii. Floarea va fi privat de libertate pentru 4 ani, 6 luni și 20 de zile, acesta fiind deja încarcerat la Penitenciarul Târgu Jiu. Omul de afaceri era recidivist. De asemenea, administratorul firmei sale, Dumitru Măruță, a primit 3 ani de închisoare, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani, timp în care trebuie să presteze inclusiv muncă în folosul comunității. Dosarul în care au fost condamnaţi cuprinde alte nume grele, precum fostul senator Cătălin Voicu, naşul lui Floarea, dar și Nicolae Coroiu, fostul director al Electrica. Cel din urmă a semnat pentru zeci de ordine de plată către firma din Târgu Jiu, prejudiciind unitatea de stat cu peste 5 milioane de lei. Firma de stat a achiziționat la prețuri supra evaluate echipament de protecție de aproape 15 milioane de lei, fără TVA, afacerea derulându-se în 2004, când Voicu era încă în funcția de consilier prezidențial al fostului președinte Ion Iliescu.

“În perioada 2004-2005, inculpatul Floarea Radu Dan, în calitate de acţionar al SC TECH SAFETY SA, împreună cu administratorul Măruţă Ion Dumitru şi în înţelegere cu directorul general al ELECTRICA SA – Coroiu Nicolae şi Voicu Cătălin, ştiind că nu s-au organizat proceduri de achiziţie publică, a efectuat livrări de produse către SISE Moldova în cantităţi foarte mari (14.750.685 lei fără TVA), cu preţuri la care s-au practicat adaosuri comerciale până la 2.490,93%, în scopul obţinerii de foloase patrimoniale, prin aceasta înlesnind cauzarea unui prejudiciului sus menţionat”, se arată într-un comunicat al DNA.

Voicu a primit 7 ani de închisoare, dar a executat deja pedeapsa în baza unei condamnări dintr-un alt dosar, în timp ce Coroiu a fost condamnat 5 ani cu executare, iar  împreună cu ceilalți inculpați din dosar este obligat , în solidar, să despăgubească unitatea pe care a condus-o cu circa 1,4 milioane euro, prejudiciul stabilit de instanță.

Articolul precedentCEO: Boza se simte vânat! Replică pe 60 de pagini trimisă la București, după raportul Corpului de Control
Articolul următorBere multă, bere rece, Bere Gratis, bar de gheață, nebunie, săptămâna asta, pe Insuliță, la Târgu Jiu