Un puști din Târgu Jiu zboară pe semicerc și înscrie goluri pentru naționala României

       Gorjul continuă să dea României tineri de valoare, însă, din păcate, aceștia aleg să părăsească județul natal, considerând că aici au prea puține șanse pentru a se împlini profesional. Alți doi tineri handbaliști din Târgu Jiu au făcut deja acest pas, astăzi unul fiind jucător de bază la naționala de juniori a României, în vreme ce celălalt a fost acceptat la Centrul Național de Excelență de la Sighișoara.

Sergiu Olaru (foto), de 18 ani, din Târgu Jiu, a început handbalul la Liceul cu Program Sportiv din localitate, elev al profesorului Adrian Gorun, cel care l-a descoperit. După ce a crescut frumos, într-o echipă de excepție, cariera sa a urmat alt traseu, departe de Târgu Jiu. Următorul antrenor, profesorul Radu Costel, a insistat să participe la un trial de selecție, o ”sită” ce a cernut și l-a plasat în anturajul lotului național. În atenția Federației Române de Handbal fiind, Radu Costel îl determină să participe la alt trial, acesta fiind hotărâtor pentru transferul său la CSS Sighișoara, acolo unde a ales să-și termine junioratul I. Stângaci, extremă dreaptă, Sergiu Olaru a devenit om de bază al naționalei, gorjeanul fiind unul dintre puținii români căruia ”i se cântă imnul”. Vineri, 11 ianuarie, naționala de juniori a întâlnit Slovacia, partidă în care fostul jucător al LPS și UCB Târgu Jiu a marcat 4 goluri.

Un alt copil din Târgu Jiu a ajuns la Centrul Național de Excelență de la Sighișoara, o Academie a handbalului sub tutela federației de profil. Gabriel Constantinescu, și el elev al lui Radu Costel, evoluează pentru grupele 2002/2003 și, de curând, a fost împrumutat, până la vară, la CSS Râmnicu Vâlcea. Stăncuța Guiu, antrenorul echipei din județul vecin, a declarat pentru presa locală că împrumutul lui Constantinescu a fost făcut în încercarea de a se obține calificarea la turneul final.