Un tânăr care se dădea femeie a păcălit mai mulți bărbați, cu zeci de mii de euro

 

Un tânăr de 29 de ani din judeţul Constanţa a fost reţinut de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, el fiind acuzat că şi-a creat pe reţelele de socializare o identitate feminină falsă, reuşind să păcălească mai mulţi bărbaţi să-i remită diverse sume de bani, prejudiciul total fiind de 42.000 de euro, transmite AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, la data de 15 noiembrie 2023, poliţişti din cadrul Secţiei 2 au fost sesizaţi, prin plângere, de către un bărbat, în vârstă de 48 de ani, cu privire la faptul că, în perioada 2019 – septembrie 2023, persoane necunoscute, prin intermediul unor reţele de socializare online, l-ar fi indus în eroare, prin aceea că, folosindu-se de o identitate feminină falsă, i-ar fi câştigat încrederea şi pe fondul unor presupuse relaţii i-ar fi solicitat mai multe sume de bani, provocându-i un prejudiciu în valoare totală de peste 100.000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate a fost identificat un bărbat, în vârstă de 29 de ani, bănuit de comiterea faptei.

Totodată, în urma probatoriului administrat în cauză a reieşit faptul că, în perioada ianuarie 2019 – noiembrie 2023, bănuitul, folosind acelaşi mod infracţional de operare, ar fi determinat alte opt persoane, cu vârste cuprinse între 29 şi 48 de ani, să remită diverse sume de bani.

Din cercetări, s-a stabilit faptul că prejudiciul total creat este de aproximativ 42.000 de euro.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în faţa magistraţilor cu propunere legală.

Articolul precedentÎi dă în judecată! Romanescu: Doar minți bolnave își pot imagina că se pot căra voturi cu mașina. Se încheiaseră și procesele verbale
Articolul următorDouă pentru România! David Popovici, încă o medalie de aur la Campionatele Europene