Un tratament pentru cancerul pulmonar, aproape de aprobare în Uniunea Europeană

 

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat extinderea indicației terapeutice pentru medicamentul Enhertu (sbstanța activă trastuzumab deruxtecan) pentru tratamentul cancerului pulmonar, anunță news.ro.
Medicamentul, dezvoltat de grupul farmaceutic anglo-suedez AstraZeneca împreună cu japonezii de la Daiichi Sankyo, a fost recomandat de către Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA ca monoterapie pentru tratarea pacienților cu un tip de cancer pulmonar fără celule mici (NSCLC), ale căror tumori prezintă o mutație activatoare HER2 (ERBB2) și care necesită terapie sistemică în urma chimioterapiei pe bază de platină cu sau fără imunoterapie.
Recomandarea se bazează pe datele unui studiu de fază II care au arătat că medicamentul a redus tumorile cu 49% și durata medie a răspunsului cu 16,8 luni la pacienții tratați anterior pentru acest cancer pulmonar.
Medicamentul este deja aprobat în Uniunea Europeană ca tratament pentru pacienții cu o formă avansată de cancer de sân. Recomandările formulate de Comitetul pentru medicamente de uz uman vor trebui să fie aprobate în mod oficial de către Comisia Europeană.
Articolul precedentCrede în ”rezolvarea” legii pensiilor speciale: Trebuie să avem o sumă maximă. E mai mult decât nesimțit
Articolul următorCancelarul Austriei nu renunță: Nu este momentul potrivit pentru extinderea Schengen