Val de scumpiri de la 1 ianuarie 2022

 

Preşedintele Federaţiei Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară (SINDALIMENTA), Dragoș Frumosu, a anunțat, luni,  la Profit TV, că se aşteaptă scumpiri în toate sectoarele, de la 1 ianuarie 2022, de la panificaţie, la carnea de porc și produsele lactate.

Discutăm de creşterea preţului la cereale, a mai crescut după seceta de anul trecut, creşterea preţului la energie electrică, gaze, care intervin direct în acest sector. Creştererile pot ajunge până la 60%, sigur, nu se va ajunge până acolo, pentru că puterea de cumpărare a românilor este mică. În sectorul panificaţiei se fac calcule de preţuri, zilnic, pentru a rezista la un anumit nivel”, a spus președintele SINDALIMENTA. 

Potrivit acestuia, dacă până acum preţurile au crescut cu 15%, sigur vor creşte cu încă 15%.

S-a precizat că de la 1 ianuarie 2022, preţul la carnea de pasăre va creşte cu 10 sau 15% în primă fază, în condiţiile în care România importă cam 80% din necesarul de pe piaţă, atât carne şi pentru preparate. Totodată, se estimează că de la 1 februarie 2022 ar putea fi înregistrată o creştere de 15% până la 20% la carnea de porc.