Este mai mult decât evident, senatorul Florin Cârciumaru a sunat goarna startului campaniei electorale. PSD Gorj nu își mai permite pași greșiți, bâlbâielile de la București încep să cântărească greu în viața de zi cu zi a cetățeanului. Cârciumaru simte asta și deja a ordonat întâlniri lucrative prin județ, acțiuni la care este obligat să participe și Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean. 2019 vine cu europarlamentare și prezidențiale, iar rezultatele cântăresc enorm la centru. Aurel Popescu, unul dintre viceprimarii municipiului Târgu Jiu, a anunțat și el reașezarea organizației studențești din oraș, plus constituirea unui grup de internauți care să promoveze febril activitatea partidului în online. Campanie în toată regula, dar nici începută bine și s-a lăsat cu atacuri la gradul de inteligență al alegătorului. Sfidează fațiș și insolent capacitatea analitică a oamenilor care în urmă cu șapte luni spuneau NU PSD-ului.
Prezent într-o emisiune de televiziune, Aurel Popescu a spus alegătorilor că partidul din care face parte are soluții certe pentru realizarea unor parcări în Târgu Jiu, ele fiind deja proiectate. Mai mult, a sugerat că primarul Romanescu nu prea ar accepta respectivele variante, deoarece nu sunt soluțiile sale. Ideea transmisă subtil este că PSD-ul are rezolvare la o așa problemă arzătoare, dar Romanescu, din orgoliu, nu se gândește la binele comunității.
”Chiar dacă nu vin banii prin PNLD, noi trebuie să găsim soluții. Am plătit proiectul, există, trebuie să îl valorificăm. Până la urmă o să ieșim în fața oamenilor” a spus, amenințător, la TV SUD, viceprimarul Aurel Popescu.
Popescu a făcut referire la o parcare P+1 – de la Piața Centrală, o parcare subterană – din spatele Hotelului Gorj, o altă parcare subterană – din zona bustului generalului Magheru.
Cele trei ipotetice parcări fac parte din proiectul de modernizare al Căii Eroilor, realizare a arhitectului Dorin Ștefan. Celebrul proiect SF, cu dig de sticlă în zona Mesei Tăcerii, lift exterior la Gorj Hotel și o pasarelă Belvedere. Pasaje pe sub Calea Eroilor, ba chiar un pasaj prin care calea ferată să dispară în pământ pe porținea ”axei”, iar ”minunile” pot continua.
Cheltuielile pentru o asemenea investiție au fost estimate inițial la circa 100 de milioane de euro, după care s-a vorbit despre 41 de milioane. La începutul anului, s-a prezentat ca ultimă estimare suma de 25 de milioane de euro. În iulie 2017, guvernul a alocat aproape două milioane de euro, sumă care a dat frisoane municipalității. Senatorul Cârciumaru spunea că lucrarea a fost împărțită pe loturi, însă la un ritm de două milioane de euro pe an, ar fi nevoie de aproape trei decenii pentru realizarea dezideratului prezentat cu fast înainte alegerilor parlamentare din 2016. Viceprimarul Popescu a uitat să precizeze de unde poate aloca sumele respective Primăria municipiului Târgu Jiu, în condițiile în care bugetul pe 2018 este tras de păr, iar la nivel național mai toate UAT-urile se plâng.
Panourile cu proiectele pomenite au amuzat mulțimi de târgujieni, persoane cărora fostul candidat la funcția de primar le vorbește despre parcări puse pe hârtie, gata de realizat.
Diferite surse ne-au informat că autoritățile locale din Târgu Jiu nu au primit ok-ul Ministerului Culturii pentru modernizarea Parcului Central, tocmai pentru că nimeni nu știe care sunt pașii următori în grandiosul proiect ”Modernizarea Căii Eroilor”.
Dacă ați uitat SF-urile pomenite, vă oferim câteva imagini în galeria foto.