Vicele Aurel Popescu și-a înnodat din nou șireturile. Prins cu bătăliile în presă a uitat de lege

Noul centru canin cu care s-au lăudat consilierii locali din Târgu Jiu nu are cum să fie funcţional. Cel puţin deocamdată, pentru că padocul care ar urma să ia fiinţă pe strada Carierei, la marginea municipiului, nu are un plan de urbanism zonal. Banii au fost deja alocați pentru construirea adăpostului de animale, dar primarul municipiului, Marcel Romanescu, a dezvăluit în şedinţa de consiliu local, de la începutul săptămânii, că nu există un PUZ pentru a se trece la executarea lucrărilor. Vestea l-a pus într-o postură delicată pe unul din iniţiatorii proiectului, viceprimarul Aurel Popescu, cel care denunţa “pasivitatea” primarului liberal în ceea ce priveşte problema câinilor comunitari. Popescu şi-a dat cu stângul în dreptul în cel mai nefericit mod, blamându-l pe edil cu tot cu aparatul său de specialitate, dar tocmai specialiştii lui Romanescu au sesizat problema cu PUZ-ul.

“M-am angajat, împreună cu colegii din Consiliul Local, să demarăm un proiect de hotărâre de realizare a acestui padoc. Eu mereu mă interesez de modul în care este abordată această temă de către aparatul de specialitate al primarului. Mi-aş dori ca şi domnul primar să se implice în această problemă şi să reuşim să rezolvăm cât mai repede aceast proiect, pentru ca padocul să fie mutat în zona pe care am stabilit-o cu toţii. Din păcate sunt cam singur în această bătălie şi trebuie să lupt cu anumite mentalităţi. Dar o să merg mai departe şi o să fac tot posibilul ca centrul canin să fie mutat pe noua locaţie”, declara, în urmă cu o lună, Aurel Popescu.

“Doamne ajută că oameni de specialitate din cadrul Primăriei şi-au dat seama că trebuie realizat şi un PUZ ca să facem centrul canin, asta este. O să aveţi un proiect de hotărâre în acest sens”, a spus primarul Marcel Romanescu în şedinţa de consiliu local, răspunzând tocmai la întrebarea unui consilier PSD, care nu cunoştea motivul pentru care mutarea centrului s-a amânat.

Padocul actual funcţionează în zona CET şi are o capacitate de doar 400 de locuri, cifră care va fi dublată în noua locaţie.

 

 

 

Articolul precedentPetrolul Țicleni merge mai departe în Cupă
Articolul următorPetrecerile rămân pe Insuliță! Romanescu nu mută sărbătorile populare la periferie