Reducerea TVA la 0 la alimentele de bază (de la 9% actualmente) nu ar duce la scăderi semnificative a prețurilor la raft, transmit reprezentați ai unor organizații cu profil agroalimentar.
Sorin Minea, vicepreședintele Romalimenta (Federația Patronatelor din Industria Alimentară), arată că prețurile ar putea rămâne aceleași, cu scăderi minore.
„În mod precis va însemna pâine, nu știu dacă și patiserie, va însemna carne, dar nu știu dacă și preparate din carne, va însemna lapte, dar nu știu dacă și brânzeturi. Este foarte greu să vă spun. Dacă această măsură se va aplica pentru pâine și produse de panificație, carne și procesate din carne, inclusiv pui și pește, lapte și produse lactate, atunci aceste produse își vor păstra prețurile în continuare pe piață, chiar dacă sunt majorările actuale pe curent și gaze. Nu va însemna o micșorare a prețului pe piață pe trendul actual. În general, prețul va rămâne aceleași, scăderi nesemnificative”, a precizat, pentru Economedia, Minea.