Victor Ponta: Foarte probabil o să mă ia DNA și pe mine

Victor Ponta, lider Pro România și deputat de Gorj, a reacționat, la o televiziune națională, după ce Nicolae Băniciou, coleg de partid și ministru în guvernele conduse de el, a intrat în vizorul DNA, fiind suspect de trafic de influență și luare de mită.

Ponta susține că este vorba despre denunțuri ale unor personaje cu dosare penale și exclude ca Bănicioiu să fi comis faptele vehiculate. Parlamentarul ales cu voturile gorjenilor avansează ideea unui blat între PSD și PNL și că, foarte probabil, va reveni și el în atenția DNA.

 

Eu văd că Pro România supără, că este această concordie între PSD și PNL, iar noi nu vrem să intrăm în cooperativă. Am crezut că trebuie și niște oameni liberi, care nu sunt în cooperativă PSD-PNL. Mă supără, dar nu ne dăm bătuți. Știu că absolut toți colegii mei au primit oferte de la PSD. Eu credeam că împreună ne luptăm cu PNL, dar văd că noi ne luptăm cu PNL și PSD ia oameni de la Pro România. Nu se reface USL, nu cred că vreunul dintre Ciolacu și Orban au forță să treacă țară prin furtună.

Foarte probabil o să mă ia DNA și pe mine. Pentru că eu nu vreau să particip la blat, e un risc pe care mi-l asum și care, până acum, a fost plătit de familia mea. În continuare am sechestru pe casă și sunt cercetat în toate dosarele lui Portocală. Mi s-a întâmplat să mi se facă dosar că să plec din funcția de premier. M-am gândit că s-au dus vremurile alea, dar se pare că nu”, a declarat, marți seara, la România TV, Victor Ponta.